» » XIV tarptautinis festivalis „POKROVSKIJE KOLOKOLA“ pristato: UN PARELL DE TRES (Katalonija, Ispanija)
Informacija prie naujienos
  • Peržiūrėta: 1221
  • Autorius: Irma
  • Data: 4-09-2019, 11:54
4-09-2019, 11:54

XIV tarptautinis festivalis „POKROVSKIJE KOLOKOLA“ pristato: UN PARELL DE TRES (Katalonija, Ispanija)

Kategorija: lt, Pokrovskije kolokola lt, Pokrovskije kolokola

XIV tarptautinis festivalis „POKROVSKIJE KOLOKOLA“ pristato: UN PARELL DE TRES (Katalonija, Ispanija)

XIV tarptautinis folkloro festivalis „Pokrovskije kolokola“ klausytojams kaip ir kiekvienais metais siūlo susipažinti su įvairių šaliu folkloro tradicijomis. Sostinės gyventojų ir svečių lapkričio 6-10 d. laukia koncertai „Folkloras ir dabartis“ (lapkričio 6 d. Vilniaus kongresų rūmuose), „Unikalios tradicijos“ (lapkričio 7 d. Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje), „Muzika gurmanams“ (lapkričio 8 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje), netgi šešerių valandų muzikinis maratonas „Festivalio dalyvių meniniai portretai“ (lapkričio 9 d. Vilniaus Rotušėje) ir “Sakralinės muzikos koncertas“ Vilniaus Dievo Motinos Ėmimo į Dangų sobore. Įvairiose miesto scenose per savaitę pasirodys folkloro kolektyvai iš Lietuvos, Baltarusijos, Estijos, Italijos, Ispanijos, Korsikos, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, Rusijos, Sakartvelo, Serbijos, Ukrainos.

Kolektyvas „UN PARELL DE TRES“ iš Ibizos (Katalonija, Ispanija), populiarinantis tradicinį polifoninį dainavimą, kuris dažniausiai atliekamas a capella. Repertuare – platus muzikinių kompozicijų spektras: nuo istorinių iki meilės dainų, taip pat tavernos ir religinės dainos. Visos jos yra Katalonijos salos, Baskų šalies ir daugelio kitų Viduržemio jūros regionų (Alentežu, Oksitanijos, Korsikos) tradicinės dainos.
„BULDER OG BRAK“ yra jaunimo šokių grupė iš Norvegijos. 2018 m. šis kolektyvastapo kasmetinio Norvegijos tradicinės muzikos ir šokių konkurso nugalėtoju, atlikęssenovės šokį „Halling“. „Halling“ buvo šokamas tarp kitų porinių šokių, jo dalyviai galėjo laisvai judėti ir demonstruoti savo įgūdžius, lankstumą, veiklumą ir stiprumą. Šokio kulminacija buvo kepurė ant aukšto pagalio, kurią reikia numušti kojomis kiek įmanoma anksčiau pašokant nuo žemės. Grupė „Bulder og Brak“ savo programoje pristatys geriausias Norvegijos šokio tradicijas – senovės „Halling“ ir įvairius tradicinius porinius šokius. „Bulder og Brak“ yra Norvegijos folkloro bendruomenės Osle, Leikaringene, narė. Ši bendruomenė2019 m. metais švenčia savo veiklos 100 metų jubiliejų.

Pagrindiniai festivalio rėmėjai - Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė, Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės.

Bilietai parduodami Vilniaus kongresų rūmų kasose, www.tiketa.lt ir www.bilietai.lt
Gerbiamas lankytojau, Jus lankotes svetainėje kaip neužregistruotas lankytojas. Mes rekomenduojame Jums užsiregistruoti arba prisijungti prie savo paskyros

Naujienų archyvas

Март 2024 (2)
Январь 2024 (4)
Декабрь 2023 (3)
Ноябрь 2023 (2)
Октябрь 2023 (1)
Сентябрь 2023 (14)
^