» » XIV tarptautinis festivalis „POKROVSKIJE KOLOKOLA“ pristato: PEREZVA (Varšuva, Lenkija)
Informacija prie naujienos
  • Peržiūrėta: 1239
  • Autorius: Irma
  • Data: 26-08-2019, 11:37
26-08-2019, 11:37

XIV tarptautinis festivalis „POKROVSKIJE KOLOKOLA“ pristato: PEREZVA (Varšuva, Lenkija)

Kategorija: lt, Pokrovskije kolokola lt

XIV tarptautinis festivalis „POKROVSKIJE KOLOKOLA“ pristato: PEREZVA (Varšuva, Lenkija)

XIV tarptautinis folkloro festivalis „Pokrovskije kolokola“ klausytojams kaip ir kiekvienais metais siūlo susipažinti su įvairių šaliu folkloro tradicijomis. Sostinės gyventojų ir svečių lapkričio 6-10 d. laukia koncertai „Folkloras ir dabartis“ (lapkričio 6 d. Vilniaus kongresų rūmuose), „Unikalios tradicijos“ (lapkričio 7 d. Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje), „Muzika gurmanams“ (lapkričio 8 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje), netgi šešerių valandų muzikinis maratonas „Festivalio dalyvių meniniai portretai“ (lapkričio 9 d. Vilniaus Rotušėje) ir “Sakralinės muzikos koncertas“ Vilniaus Dievo Motinos Ėmimo į Dangų sobore. Įvairiose miesto scenose per savaitę pasirodys folkloro kolektyvai iš Lietuvos, Baltarusijos, Estijos, Italijos, Ispanijos, Korsikos, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, Rusijos, Sakartvelo, Serbijos, Ukrainos.

Duetas gimė Lenkijoje, kai Tatiana Sopilka-Začikevič ir Jurijus Pastušenko – etnomuzikologai, ilgalaikiai legendinio kolektyvo „Drevo“ (Kijevas-Ukraina) nariai, 2000 metų viduryje nutarė sukurti naują ansamblį „Perezva“. Tęsdami mokslinius tyrimus (šiaurės rytų Lenkija) ir pedagoginę veiklą Lenkijoje, jie sukūrė savo ansamblius – „Dička“ ir „More“ (Varšuva).Vienas iš pagrindinių jų tikslų yra Palenkės, Ukrainos, Baltarusijos ir Lenkijos pasienio regionodainų tradicijos rekonstrukcija. Dueto repertuarą sudaro lyrinės dainos iš skirtingų Ukrainos regionų, taip pat apeiginės ir sakralinės Palenkės dainos.
Pagrindiniai festivalio rėmėjai - Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė, Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės.
Bilietai parduodami Vilniaus kongresų rūmų kasose, www.tiketa.lt ir www.bilietai.lt
Gerbiamas lankytojau, Jus lankotes svetainėje kaip neužregistruotas lankytojas. Mes rekomenduojame Jums užsiregistruoti arba prisijungti prie savo paskyros

Naujienų archyvas

Kovas 2024 (2)
Sausis 2024 (4)
Gruodis 2023 (3)
Lapkritis 2023 (2)
Spalis 2023 (1)
Rugsėjas 2023 (14)
^