» » Prasidėjo registracija į VII Respublikinį vaikų ir jaunimo liaudies kūrybos atlikėjų konkursą-festivalį „TRADICIJŲ PAVELDĖTOJAI“
Informacija prie naujienos
  • Peržiūrėta: 1697
  • Autorius: Vladimir
  • Data: 15-02-2018, 21:05
15-02-2018, 21:05

Prasidėjo registracija į VII Respublikinį vaikų ir jaunimo liaudies kūrybos atlikėjų konkursą-festivalį „TRADICIJŲ PAVELDĖTOJAI“

Kategorija: lt

Jau tradiciniu tapęs respublikinis vaikų ir jaunimo liaudies kūrybos konkursas „Tradicijų paveldėtojai“ rengiamas kiekvienais metais nuo 2012 m. Renginio tikslas - skatinti vaikų ir jaunimo susidomėjimą, pagarbą tautiniam paveldui, tolerantišką požiūrį į įvairių tautų kultūrą. Konkursas puoselėja liaudies muzikavimo ir choreografijos tradicijas, aktyvina folkloro žanro atlikėjų veiklą, skatina folkloro ansamblius bei solistus tobulėti, ugdo jaunimo tautinę, kultūrinę ir meninę savimonę.

Konkurso organizatorius - Lietuvos tautinių mažumų folkloro ir etnografijos centras, partneriai - Tautinių mažumų departamentu prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.
Konkursas vyks 2018 m. kovo 24 d., šeštadienį, 12 val. Visagino kultūros centre (Vilties g. 5) balandžio 13 d. 16 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Tautinių kultūrų centre (K. Donelaičio g. 6B) ir balandžio 21 d., šeštadienį, 12 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30).
Kviečiami dalyvauti vaikų ir jaunimo folkloro kolektyvai, solistai, šeimos ansambliai, tautinių šokių ansambliai, liaudies muzikos orkestrai bei ansambliai.
Nugalėtojų laukia puikus apdovanojimas – teisė dalyvauti tarptautiniame folkloro festivalyje „Pokrovskije kolokola“ bei vaikų ir jaunimo folkloro asamblėjoje vyksiančiuose sostinėje 2018 m. rudenį.

Konkurso organizatoriai kviečia Visagino, Klaipėdos bei Vilniaus gyventojus ir svečius apsilankyti muzikos ir įvairių tautų tradicijų šventėje bei palaikyti konkurso dalyvius. Laukiame Jūsų!

Taip pat, visi perklausų dalyviai kviečiami dalyvauti geriausių folkloro dėstytojų ir specialistų iš Lietuvos ir kitų šalių meistriškumo kursuose, kurie vyks birželio ir spalio mėnesį. Užsiėmimų metu dalyviai turės galimybę tobulinti savo įgūdžius ir atliekamą repertuarą.
Gerbiamas lankytojau, Jus lankotes svetainėje kaip neužregistruotas lankytojas. Mes rekomenduojame Jums užsiregistruoti arba prisijungti prie savo paskyros

Naujienų archyvas

Март 2024 (2)
Январь 2024 (4)
Декабрь 2023 (3)
Ноябрь 2023 (2)
Октябрь 2023 (1)
Сентябрь 2023 (14)
^