» » XVI Tarptautinis festivalis IŠ AUKSINIO FONDO: ANDREJ KOROBEINIKOV (fortepijonas, Rusija) YANA IVANILOVA (sopranas, Rusija)
Informacija prie naujienos
  • Peržiūrėta: 998
  • Autorius: Irma
  • Data: 17-11-2019, 23:05
17-11-2019, 23:05

XVI Tarptautinis festivalis IŠ AUKSINIO FONDO: ANDREJ KOROBEINIKOV (fortepijonas, Rusija) YANA IVANILOVA (sopranas, Rusija)

Kategorija: lt, Projektai, Kalėdinis fastivalis

Programa:
PIOTR ČAIKOVSKIJ – Ištraukos iš fortepijoninio ciklo „Metų laikai“, op.37 bis
SERGEJ RACHMANINOV – Variacijos Koreli tema fortepijonui, op.42;
Šeši romansai, op. 38:
«Ночью в саду у меня» / Naktį mano sode
«К ней» / Pas ją
«Маргаритки» / Saulutės
«Крысолов» / Žiurkių gaudytojas
«Сон» / Sapnas
«Ау» / Au
Dvi dvasinės dainos
Taip pat kiti P. Čaikovskio ir S. Rachmaninovo romansai ir pjesės fortepijonui

Pianistas Andrej Korobeinikov – tai vienas ryškiausių jaunosios kartos muzikantų, neeilinė, stebinanti savo pasiekimais asmenybė. Atlikėjas, būdamas vos 19 metų, baigė valstybinę P. Čaikovskio konservatoriją aukso medaliu, vėliau stažavosi Karališkajame muzikos koledže Londone, o sulaukęs 20, metų pianistas tapo 20 skirtingų Rusijos, JAV, Italijos, Portugalijos, Didžiosios Britanijos, Nyderlandų ir kt. šalių tarptautinių konkursų nugalėtoju. Šiandien A. Korobeinikovo koncertai rengiami geriausiose pasaulio koncertinėse salėse – Maskvos valstybinės konservatorijos, Los Andželo „Walt Disney Concert Hall“, Milano „Sala Verdi“, Paryžiaus „Salle Alfred Cortot“, Tokijaus „Hamarikyu Asahi Hall“, Londono „Wigmore Hall“, Zagrebo „Vatroslav Lisinski“; Atlikėjas bendradarbiauja su garsiausiais dirigentais – Vladimiru Aškenazi, Džonu Akselrodu, Konstantinu Orbelianu, Jošinori Kavači, Ovidijum Balanu, Eduardu Serovu. Šis pianistas pasižymėjo kaip neeilinė asmenybė ir kitose srityse. Dvylikos metų įstojęs į Europos teisės universiteto fakultetą Maskvoje, baigė jį su pagyrimu 2003 metais. Nuo 2003 iki 2004 metų šiame universitete jis dėstė „Valstybės ir teisės teoriją“, „Žemdirbystės teisę“, „Romos teisę“, „Intelektualios nuosavybės teisę“. 21 metų jis baigė Maskvos konservatoriją ir Maskvos valstybinio universiteto aspirantūrą, tapo San-Marino Tarptautinės mokslų akademijos nariu, išmoko esperanto kalbą.

XVI Tarptautinis festivalis IŠ AUKSINIO FONDO: ANDREJ KOROBEINIKOV (fortepijonas, Rusija)  YANA IVANILOVA (sopranas, Rusija)


Sopranas Yana Ivanilova mokėsi pas žymias solistes – Valentiną Levko, Niną Dorliak, Ingeborgą Wamser. Y. Ivanilova yra dainavusi Maskvos Didžiajame teatre, Maskvos „Naujojoje operoje“, Ženevos „Victoria Hall“, Londono „Westminster Abbey“, Niujorko „Millennium Theatre“, Toronto „Glenn Gould Studio“ ir kituose teatruose bei koncertų salėse. Tarptautinio Šnaidero-Trnavskio konkurso laureatė (Slovakija, 1999 m.), specialaus prizo už Violetos partijos atlikimą nugalėtoja („Traviata“ Dž. Verdis) konkurse Košicėje (Slovakija), apdovanota medaliu “Už indėlį į muzikos meno vystymąsi“. Bendradarbiavo su garsiais muzikantais - J. Svetlanovu, V. Fedosejevu, V. Spivakovu, S.Sondeckiu, B. Berezovskiu, R. Boningu ir kt.
Tarptautinės programos „Kultūrų dialogas“ festivalis „Pravoslavų Kalėdos Lietuvoje” jau šešioliktą kartą džiugins Lietuvos sostinės gyventojus ir svečius. Slavų tradicinės muzikos mokykla yra festivalio iniciatorė ir pagrindinė jo organizatorė. Kaip ir kiekvienais metais, festivalyje dalyvaus žymiausi Lietuvos ir kitų šalių atlikėjai. Festivalis pasižymi atvirumu visų tradicijų ir visų geografinių platumų muzikai ir patraukia dėmesį intriguojančiais projektais.
https://www.youtube.com/watch?v=J_ZRqv5IRjs&t=1087s
https://www.youtube.com/watch?v=D2z3JnGCc9Y

XVI Tarptautinis festivalis IŠ AUKSINIO FONDO: ANDREJ KOROBEINIKOV (fortepijonas, Rusija)  YANA IVANILOVA (sopranas, Rusija)


Rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė

Bilietai parduodami Filharmonijos kasoje ir Tiketa
Gerbiamas lankytojau, Jus lankotes svetainėje kaip neužregistruotas lankytojas. Mes rekomenduojame Jums užsiregistruoti arba prisijungti prie savo paskyros

Naujienų archyvas

Март 2024 (2)
Январь 2024 (4)
Декабрь 2023 (3)
Ноябрь 2023 (2)
Октябрь 2023 (1)
Сентябрь 2023 (14)
^