» » Festivalis „Pravoslavų Kalėdos Lietuvoje” pasibaigė galingu muzikiniu akordu
Informacija prie naujienos
  • Peržiūrėta: 1517
  • Autorius: NIKITA
  • Data: 15-01-2018, 07:20
15-01-2018, 07:20

Festivalis „Pravoslavų Kalėdos Lietuvoje” pasibaigė galingu muzikiniu akordu

Kategorija: lt, Informacija

Sausio 10 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Lino Rimšos misterija „Senasistikėjimas”, kurią atliko žymusis Rusijos valstybinis akademinis kamerinis orkestras, vadovaujamas A.Utkino ir Vilniaus folkloro ansamblis „Arinuška”, pasibaigė XIV tarptautinis festivalis „Pravoslavų Kalėdos Lietuvoje“.

Baigiamojo festivalio koncerto programa buvo neįprasta – scenoje publika išvydo lietuvių ir rusų skirtingų epochų kompozitorių susitikimą bei bendrą rusų ir lietuvių muzikantų atlikimą. Lydimi kaip niekada gausių ovacijų pirmojoje dalyje nuskambėjo Petro Čaikovskio „Florencijos suvenyras”, antrojoje – Lino Rimšos kūrinys „Senasis tikėjimas“. Publika liko sužavėta ir ilgai nenorėjo nuo scenos paleisti žymiojo Rusijos orkestro, jos vadovo, “Auksiniu Rusijos obojumi” vadinamo Aleksejaus Utkino, folkloro ansamblio “Arinuška” ir solistų – A.Utkino, M.Čiapurinos, T.Varnagirio, T.Kulikauskio, L.Staniulionio, L.Mebonia (Gruzija), kitų garsių muzikantų. Po koncerto Aleksejus Utkinas užtikrino festivalio rengėjus, kad šis bendras dviejų šalių menininkų projektas yra tik gražaus tolimesnio bendradarbiavimo pradžia. “Kartu su “Arinuška” mes sukursime dar daug įspūdingų dalykų!” – kalbėjo žymusis Rusijos muzikantas. Viena iš ansamblio vadovų Irena Zacharova pabrėžė, kad galimybė muzikuoti su tokio aukšto lygio atlikėjais yra neįkainojama patirtis visam ansambliui, o ypač jauniausiems jo dalyviams.

Misterija „Senasis tikėjimas“ – specialus tarptautinio folkloro festivalio „Pokrovskije kolokola“ užsakymas – pirmą kartą su dideliu pasisekimu buvo pristatytas programoje „Vilnius – Europos kultūros sostinė-2009“ Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, vėliau - Lietuvos Nacionaliniame dramos teatre, Maskvos tarptautiniuose Muzikos Namuose, 2016 m. - Rusijos Gnesinų muzikos akademijoje Maskvoje (Lietuvos ir Rusijos diplomatinių santykių atkūrimo 25-mečiui), 2017 m. - koncertų salėje „Jaani kirik“ Sankt Peterburge (koncertas, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai). Šis projektas yra bendra Vilniaus rusų folkloro ansamblio „Arinuška“ vadovų Irenos ir Nikolajaus Zacharovų ir kompozitoriaus Lino Rimšos idėja.

Festivalio rėmėjai: Lietuvos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė ir kt.

Festivalis „Pravoslavų Kalėdos Lietuvoje” pasibaigė galingu muzikiniu akordu


Festivalis „Pravoslavų Kalėdos Lietuvoje” pasibaigė galingu muzikiniu akordu


Festivalis „Pravoslavų Kalėdos Lietuvoje” pasibaigė galingu muzikiniu akordu


Festivalis „Pravoslavų Kalėdos Lietuvoje” pasibaigė galingu muzikiniu akordu
Gerbiamas lankytojau, Jus lankotes svetainėje kaip neužregistruotas lankytojas. Mes rekomenduojame Jums užsiregistruoti arba prisijungti prie savo paskyros

Naujienų archyvas

Март 2024 (2)
Январь 2024 (4)
Декабрь 2023 (3)
Ноябрь 2023 (2)
Октябрь 2023 (1)
Сентябрь 2023 (14)
^